Pro Cardvlinders
Image default
Gezondheid

Rauwe cacao voor- en nadelen

 

Rauwe Cacao Superfood

Rauwe cacao is door het blad Elle bestempeld als wondermiddel, en dat is niet voor niks. Raw cacao, zowel de poedervorm als nibs, zitten boordevol goede stoffen voor lichaam als geest.

Rauwe cacao zit boordevol antioxidanten, deze zijn goed voor je omdat ze de vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Hierdoor krijg je een strakkere huid en gezonde stofwisseling. Ook gaan deze antioxidanten hongervoel tegen. Erg nuttig wanneer je hebt besloten om minder te gaan eten. Echter waren deze voordelen nog maar een schijntje, want er komen nog vele betere! Raw cacao werkt ook uitstekend tegen stress, dit wordt mogelijk gemaakt door het stofje Serotonine, fenylethylamine en magnesium. Dat laatste werkt ook uitstekend tegen menstruatiepijn.

 

Rauwe cacao nadelen

Zitter er dan helemaal geen nadelen aan rauwe cacao, is vast de vraag die bij je op komt. Net zoals andere gezonde voedingswaarden, geldt ook voor rauwe cacao, dat je het met mate moet eten. Wanneer je op een dag ook andere superfoods nuttigt, hoef je het niet iedere dag te eten. Echter is het wel een goede vervanger voor wanneer je warme chocolademelk wilt maken, bonbons of wanneer je het door je yoghurt wilt doen. Kies altijd bewust en neem dat gene waarbij jij je goed voelt. Is dat iedere dag de raw cacao nibs nuttigen, dan moet je daar vooral mee door gaan.

 

Meer weten?

Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan:

www.rauwecacao.com

 

http://www.rauwecacao.com