Heel eenvoudig zelf lekker vlees bereiden door een BBQ pakket te kopen

Denk je dat Tomahawk steak moeilijk klaar te maken is? Zoek dan gewoon naar een lekker recept. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke flank steak met rode en groene chimichurri. Deze is heerlijk om te grillen en perfect in combinatie met chimichurri; een verse saus op basis van olijfolie. Het is een authentiek Argentijns recept. Hou je van pittig? Maak dan eens de gegrilde pittige flat iron steak. Het is een heerlijke steak van Black Angus vlees. Naast dat het maken van een Tomahawk steak niet lastig is als je het recept goed volgt, is het ook niet moeilijk om heerlijk malse spareribs te maken. Iedereen kan het! Wil je echt een complete barbecue verzorgen om deze verschillende recepten uit te proberen, dan is een BBQ pakket kopen een goed idee!

Bereid de lekkerste spareribs op de barbecue

De barbecue is ideaal om spareribs op klaar te maken. Dus ga gelijk spareribs kopen! Maar hoe maak je nou echt lekkere spareribs? Het begint met goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees, zoals een Tomahawk steak. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.

Verschillende soorten spareribs

Misschien denk jij dat alle spareribs hetzelfde zijn. Daar vergis je je in. Maar er zijn veel verschillende soorten spareribs. In Nederland wordt vaak het gedeelte van de lende, vlakbij de ruggengraat gegeten. In Amerika noemt men deze spareribs “loin ribs” of “baby back ribs”. Dat is niet voor niets, want de echte spareribs zijn die van de buikzijde. Deze zijn veel groter dan die van het gedeelte van de lende en hebben een veel stevigere structuur. Echter hebben ze ook veel meer smaak. Doordat ze zoveel groter zijn en een stevigere structuur hebben, is de bereidingstijd ook langer. Maar de heerlijke smaak is dat zeker waard. Maak ze op de barbecue, waar je ook heerlijke spareribs of Tomahawk steak kunt bereiden. Met een compleet BBQ pakket heb je zo voor iedereen wat wils op de barbecue!

http://beefensteak.nl/