Procardvlinders

Beddenzaak met top kwaliteit bedden

Een Beddenzaak is een zaak die alles verkoopt wat met bedden te maken heeft van bedspringen, kussens, matrassen, dekens, slopen, hoeslakens tot een overtrek.

Tegenwoordig kennen we meestal ruime slaapkamers met aparte, gemakkelijk verplaatsbare bedden. Vroeger was dat anders. Toen sliepen mensen in bedsteden. Een bedstee is een soort van brede kast, waarin een of twee slaapplaatsen zijn gemaakt. Bedsteden waren vaste, kleine ruimten tegen de wand van bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. Ze waren door een (houten) wand afgescheiden en kkoknden meestal met kleine deuren worden geopend en afgesloten. Bedsteden bevonden zich in de 17e eeuw achter een rechthoekige opening in de gemetselde muur of houten wand. Vaak werden ze met gordijnen afgesloten maar soms ook met houten deurtjes. In de 18e en 19e eeuw krijgen de bedsteden echte dubbele deuren die doorlopen tot aan de grond. De ruimte onder de bedstede is dan bereikbaar vanuit de kamer. Bedsteden waren er in diverse uitvoeringen. Uiterst sober waren ze in de plaggenhutten van arme keuterboertjes in Oost-Groningen en het zuidoosten van Friesland. De bedsteden werden er vaak getimmerd uit scholle planken die van de buitenkant van de boom werden gezaagd. Baby’s lagen vroeger in een kribbe. Deze beddensoorten zijn niet te koop in een beddenzaak. Tegenwoordig slaap je vaak alleen in een bed of met z’n tweeën dit was vroeger heel anders dan sliep je soms wel met 4 of meer in één bed.

In een beddenzaak Groningen kun je ook een elektrische deken gebruiken. Deze is er om het bed alvast voor te verwarmen zodat je niet in een koud bed hoeft te stappen. Vroeger deden ze dit met beddenpannen. Een beddenpan is een ouderwets gebruiksvoorwerp. In vroegere tijden werd deze gebruikt om in wintertijden het bed voor te verwarmen. Een beddenpan is een pan waar een lange steel aan zit bevestigd. De pan kon worden gevuld met hete stenen, kokendheet water of gloeiende kooltjes, dit laatste was niet zonder gevaar om onder lakens te schuiven.

In beddenzaak Groningen kun je eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden kopen dit zijn toch wel de meest bekende bedden. Iedereen weet wat een bed is, eigenlijk slaapt iedereen in het algemeen wel op een bed. Een bed bestaat uit een deken om je warm te houden, een kussen om je hoofd te ondersteunen, een matras om je lichaam te ondersteunen en om comfortabel te liggen met matrashoes ter bescherming van het matras en een vering waar het matras op komt te liggen.

http://www.homanslapen.nl/beddenzaak-groningen/